Rave


El rave és una planta crucífera, igual que les cols i els naps, de l'espècie Raphanus sativusDeriva del llatí raphanumolt conegut des d'antic per les civilitzacions mediterrànies, encara que el seu origen és ben incert, ja que tant es consumia a l'antiga Xina com estava representat a les pintures de la piràmide de Keops.  

El rave presenta un lleuger toc picant. Si es pela, aquest sabor s’atenua ja que l’oli essencial responsable d’aquesta picor es troba just sota la pell. La carn interior és blanca.

Propietats/beneficis

Té propietats antioxidants que ajuden a evitar l'envelliment prematur.  També és un bon diürètic i antiescorbútic, ja que ajuda a esvair la indigestió i les flatulències, i evita l'estrenyiment. Es pot consumir com a expectorant i potencia les defenses immunològiques.

Sol menjar-se cru en amanides, però també es pot bullir o fregir. És freqüent utilitzar-los en l’elaboració de salses de sabor intens, generalment acompanyant carns. Les fulles també són un aliment interessant com a substitut dels espinacs o per preparar-ne infusions.

Valor nutricional: 20 calories per cada 100 grams.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada