Espinac


Espinac deriva del persa ispinax (DCVB), i no és d'estranyar perquè els perses van ser els primers a cultivar-lo. Forma part de la família de les quenopodiàcies juntament amb la bleda o la remolatxa. El seu nom llatí és Spinacia oleracea.


Propietats/beneficis

És un aliment de digestió lleugera i nutritiu per la seva riquesa en vitamines A, B i C. El seu contingut en fòsfor, magnesi, potassi, ferro i altres oligoelements l’acrediten com un excel·lent regenerador dels glòbuls vermells. Ajuda a prevenir malalties cardiovasculars i l'excés de colesterol i alguns tipus de càncer. També es recomana utilitzar-lo com a laxant.

Es pot menjar cru (com a amanida, amb altres verdures) o cuit o al vapor (es recomana que només es coguin els que hem de consumir, ja que cuits entren en fermentació ràpidament). 

Valor nutricional: 32 calories per cada 100 grams.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada