Pastís de tonyina

Recepta enviada per Montserrat Roma & Roser Arcas

Ingredients
pa de motlle sense crostes
maionesa o 200 g de tomàquet fregit de pot
4 o 5 llaunetes de tonyina de 80 g cadascuna

Guarnició
llagostins cuits
enciam
olives
anxoves
pebrot escalivat
ous
...

Elaboració

Poseu pa bimbo sobre la safata o motlle, segons la grandària podeu posar-ne de tres a quatre llesques. Després en un bol talleu l'enciam molt petit i el barregeu amb la maionesa (a la maionesa hi podeu posar una mica d'all perquè li doni una mica de sabor).
Tot seguit, poseu a sobre de les primeres llesques, l'enciam barrejat amb la maionesa i féu un segon pis de bimbo.
El següent pas és triturar la tonyina i la maionesa (o tomàquet fregit) amb el minipímer; ha de quedar com una pasta. Ho poseu a sobre del pis de bimbo i ho torneu a tapar amb més pa bimbo a sobre, fent un tercer pis.
Arribats a aquest punt, podeu o bé acabar ja el pastís o bé posar-hi un altre pis (d'enciam o tonyina, el que vulgueu. Això va a gust del cuiner :P)
Per últim, féu més maionesa, però més consistent i la poseu per tot el pastís, de manera que no es vegin les unions entre les llesques de pa bimbo i ho decoreu amb olives negres, blanques i amb ou talladet ben fi o ratllat, amb anxoves, llagostins, pebrot escalivat... el que vulgueu.
Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada